google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Насладилата се на убедителен старт на Откритото първенство на Франция Цвети Пиронкова излиза днес на централния корт “Филип Шатрие” за двубоя си от втория кръг на надпреварата.

Неин съперник на червената настилка в Париж ще бъде повече от познато име – от другата страна на мрежата застава трикратната шампионка на “Ролан Гарос”, тенисистката, спряла българката на четвъртфиналите на US Open – Серина Уилямс.

Днешните срещи на “Филип Шатрие” започват в 12.00 часа с двубоя на Елина Свитолина с Рената Сарасуа, а след това идва ред и на поредното издание на трилъра Пиронкова – Уилямс.

В първия кръг родната тенисистка надигра убедително Андреа Петкович (Германия) с 6:3, 6:3, докато Серина се справи в два сета със сънародничката си Кристи Ан – 7:6, 6:0.

Американката, която е 23-кратна победителка от турнири в Големия Шлем, до този момент е безпогрешна в сблъсъците с Цвети – пет победи в пет мача.

“Ще бъде дълъг мач, тя ще връща много топки от основната линия. Но и аз съм готова за същото”, изрази готовността си за поредна изтощителна битка Уилямс.

От своя страна Пиронкова обяви, че е много позитивно настроена за дуела, който неминуемо ще прикове вниманието на феновете на тениса в цял свят.