Порточанов с подкрепа за Кариана и апел за ненапускане
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Кандидатът за президент на БФС призова вицепрезидента на тима Камелия Йосифова да сподели разочарованията си на предстоящия конгрес на централата

Кандидатът за президент на Българския футболен съюз Христо Порточанов изпрати открито писмо, в което изрази подкрепата си за тима на Кариана (Ерден), който обяви, че преустановява участието си във Втора лига.

Бившият бос на Нефтохимик (Бургас) споделя, че разбира отлично състоянието на отбора от северозападна България, но в същото време отправи апел да не напускат първенството.

Ето и какво гласи писмото на Порточанов:

ДО

Г-ЖА КАМЕЛИЯ ЙОСИФОВА –

Вицепрезидент на ФК „КАРИАНА“ (ЕРДЕН)

УВАЖАЕМА Г-ЖО ЙОСИФОВА,

Разбирам и съчувствам за болката Ви за влошеното състояние на вашия баща и желая бързото му оздравяване.

Запознах се с отвореното Ви писмо, в което казвате, че ще напуснете първенството след края на есенния полусезон. В това писмо казвате с колко любов и подкрепа на семейството е създаден този успешен проект – Вашия футболен клуб.

Споделям разочарованието Ви от лошото управление на БФС. Всички ние, с радост и гордост, си спомняме за незабравимото лято на 1994 год., но при такова управление на БФС едва ли ни очакват хубави дни. Уверявам Ви, че екипа, с който влизам в борбата за председателското място на БФС, е от знаещи, можещи и финансово независими хора, които с огромно желание ще работят за възвръщане на доброто име на българския футбол.

Ето защо Ви моля да преразгледате решението си за напускане на Втора професионална футболна група. На нашия най-висш форум – Конгреса на БФС, ще имате възможността да кажете всичко, от което сте разочарована и заедно с всички колеги да намерим най-доброто решение за любимата ни игра. Силен български футбол без сериозен ангажимент от страна на държавата ще бъде трудно да бъде постигнат. Поради това, аз и екипът ми, ще подновим диалога с държавата за доброто на нашата игра.

С уважение,

Христо Порточанов