google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Кристиано Роналдо се завърна в Ал Насър по-рано, след като е наказан за мача с Люксембург

Португалската звезда Кристиано Роналдо ще пропусне квалификацията за Евро 2024 срещу Люксембург, след като получи наказание заради жълт картон, който му бе даден при победата с 1:0 над Словакия в петък. 38-годишният футболист вероятно имаше късмета да не бъде изгонен, след като нарани бившия си съотборник в Манчестър Юнайтед и словашкия вратар Мартин Дубравка в лицето с безразсъден удар. Въпреки необмисления фаул, нападателят на Пари Сен Жермен Гонсало Рамос похвали своя сънародник, който вече се върна в Саудитска Арабия, за да възобнови клубните задължения в Ал Насър.

Португалия е на път да се класира за Евро 2024, тъй като спечели всичките си пет мача от груповата фаза досега и има пет точки пред Словакия и Люксембург. Тази вечер от 21:45 ч. отборът на Португалия посреща Люксембург и успех може да ги прати на финалите на Евро 2024.

Техният съперник е приятната изненада в група J с 10 точки след пет срещи. Люксембург обаче загуби тежко с 0:6 от Португалия у дома на 26 март. Португалският отбор има 10 победи в изминалите 10 двубоя срещу тази страна. Очакванията са Португалия да запише нов убедителен успех срещу Люксембург и да продължи с перфектния си рекорд в групата, дори и без Роналдо в състава.