Потвърдено: Ролан Гарос ще се проведе през есента
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Един от най-големите тенис турнири в света и един от четирите турнира от Големия шлем – Ролан Гарос, ще се проведе през септември. Новината е съобщил президентът на френската федерация Бернар Гудичели в разговор в социалната мрежа Twitter с една от звездите на френския тенис – Гаел Монфис.

Както е известно, Ролан Гарос трябваше да се проведе през миналия месец, но бе отложен заради пандемията от коронавирус. За момента новата дата на турнира е 20 септември, но стартът е възможно и да се отложи със седмица. Припомняме, че третият турнир от Големия шлем за годината Уимбълдън пък бе отменен и няма да се състои през 2020 година.

Все още не е ясно дали ще може да присъстват фенове на Ролан Гарос през 2020 година. Но пък от телевизионни права турнирът ще генерира 1/3 от приходите си.

Най-добрият вариант разбира се е трибуните да бъдат пълни и точно това е казал шефът на френския тенис. Той е допълнил, че яснота за присъствието на фенове на турнира в Париж и колко ще определи френското правителство, в зависимост от ситуацията с коронавируса.

В средата на месец юни се очаква да има по-конкретни решения за календара на тенис сезона, който бе сериозно нарушен. Съдбата на Ю Ес Оупън все още не е ясна, като се очаква и решение дали ще се проведе турнирът Sofia Open 2020, който бе предвиден да започне на 28 септември, но в такъв случай ще съвпадне с Ролан Гарос.