Познато име е спрягано за поста на старши треньор в Пирин
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Иво Тренчев може да поеме "орлите"

Днес стана ясен фаворитът за поста на старши треньор в родния Пирин (Благоевград). Според БТА това е Иво Тренчев, който се очаква да седне на горещия стол в следващите дни.

Тренчев ще замени Радослав Митревски, който бе уволнен вчера след разочароващите резултати от началото на сезона. За момента Пирин заема предпоследната позиция във временното класиране с едва една точка спечелена в шест мача.

Любопитното е, че от Пирин все още не са обявили официално раздялата с Митревски. Това направи самият той вчера за pirinsport.com. Това означава, че поемането на юздите от Тренчев ще се забави и той може и да не ръководи Пирин този уикенд при домакинството им на Арда Кърджали.

Тренчев е познато лице в Благоевград. Той е юноша на тима, който впоследствие играе за Левски, ЦСКА, Славия и Локомотив София. Като треньор той е ръководил “орлите” на два пъти. Първият му престой в клуба е през 2014 година, а вторият през 2019-та. За последно той бе треньор на Беласица (Петрич).

По всяка вероятност Тренчев ще направи промени в състава като се очаква потърпевши да бъдат по-възрастните Венцислав Бенгюзов и Александър Дюлгеров.