Преговорите между Ливърпул и Лавия навлизат във финалната си фаза
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Мърсисайдци само трябва да се разберат със Саутхемптън

Английските тимове Ливърпул и Саутхемптън са на крачка от постигане на споразумение в сделката за таланта на “светците” Ромео Лавия, твърди Флориан Плетенберг. Според журналистът на “Sky Sports” мърсисайдци вече са се разбрали за личните условия с белгиеца и сега единствената пречка пред осъществяването на трансфера е цената, за която двата тима ще се споразумеят.

Лавия направи силно впечатление през миналия сезон и привлече погледите на големите отбори върху себе си. Той показа завидно спокойствие за крехката си възраст и контролираше халфовата линия на “светците” по прекрасен начин. Неговите усилия обаче не бяха достатъчни и Саутхемптън изпадна в Чемпиъншип, което е и основната причина Лавия да иска да напусне “Сейнт Мери Парк”.

Сумата, която Саутхемптън изисква за своя играч е 50 милиона евро. Това не е никак малка сума, но мърсисайдци все още могат да си позволят да харчат пари, тъй като през последните години рядко им се случва да дават неразумни суми за играчи. През тази кампания обаче Клоп е твърдо решен да накара собствениците да развържат кесията си, тъй като през миналия сезон стана ясно, че Ливърпул се нуждае от нови попълнения, особено в халфовата линия.