Байерн Мюнхен се насочва към отритнат от Манчестър Юнайтед
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Баварците са напът да осъществят сензационен трансфер

Ръководството на Байерн Мюнхен възнамерява да направи опит да привлече напусналия Манчестър Юнайтед Давид де Хеа, твърди BILD. Испанецът ще трябва да замени спряганият за изходящ трансфер Ян Зомер и същевременно да бъде конкуренция на Мануел Нойер, който ще се завърне след тежка контузия в края на лятото.

Подобен трансфер преди няколко години би изглеждал напълно немислим и абсурден, тъй като Нойер и Де Хеа дълги години бяха двама от най-добрите вратари в света на футбола, а според много и най-добрите. Де Хеа правеше чудеса под рамката на вратата на Манчестър Юнайтед, които се намираха в изключително тежко положение и беше единственото звено, което не позволяваше тимът тотално да рухне. Нойер пък бе невероятно стабилен във всички мачове на Байер и с чудесната си игра с крака излъчваше класа и спокойствие, които действаха позитивно на играчите пред него.

Времената обаче вече се промениха. Формата на Де Хеа рязко спадна и той се превърна в бледо подобие на себе си. Точно това бе и причината “червените дяволи” да оттеглят предложението си за нов договор в края на миналия месец. Този ход остави испанският страж без отбор и без готово решение за бъдещето си.

Макар играта на Нойер да не е претърпяла толкова драстичен спад, той също не е на нивото, на което някога беше. Немецът претърпя доста сериозни контузии, които повлияха негативно на кариерата му. Точно затова баварците искат да привлекат втори класен вратар, който да бъде достойна конкуренция на Нойер и да не му позволява да се отпуска нито за момент.