Преустановяват спортните събития в България?
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Спортните мероприятия у нас може да бъдат забранени за неопределен период

Има голяма вероятност спортните мероприятия в България да бъдат преустановени. Това обяви здравния министър на страната Костадин Ангелов. На специален брифинг днес той обяви, че е предложил нови строги мерки за ограничаване на пандемията от COVID-19. Мерките евентуално ще влязат в сила от петък, след като бъдат приети от Министерски съвет.

Министър Ангелов предлага още удължаване срока на обявената извънредна епидемична обстановка с 4 месеца, което означава, че тя ще продължи до март 2021 г. Освен преустановяване на спортните събития, то се планира преустановяване на учебните занятия във всички университети, училища, детски градини и ясли; Всякакъв вид колективни спортни мероприятия, семинари, конкурси и други развлекателни мероприятия също ще бъдат преустановени.

Дискотеки и клубове в цялата страна ще останат затворени. Планира се преустановяване работата на ресторанти, сладкарници и заведения за хранене – те е възможно да работят само за доставки по домовете; преустановяване работата на всички магазини за нехранителни стоки; преустановяване на организирането и провеждането на вътрешни и външни екскурзии.