Признателният Иво Ангелов с емоционално послание
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Ветеранът при класиците остана на две победи от Олимпиадата в Токио

Капитанът на националния ни тим по класическа борба Иво Ангелов публикува емоционален пост в социалните мрежи, с който благодари на хората, които му помогнаха да се превърне в една от най-ярките фигури в българската борба в последните десетилетия.

През октомври Спортист номер 1 на България ще навърши 37 години и отлично осъзнава, че това бе последната му възмоност да стъпи отново на олимпийския тепих. Световният и европейски първенец вече участва на Игрите в Лондон през 2012 година.

В събота ветеранът достигна до четвъртфиналите на олимпийската квалификация в “Арена Армеец”, в която отсътъпи с 1:2 технически точки на силния грузински борец Дато Чхартишвили в равностойна схватка.

“Този пост е за всички, които бяха до мен през годините,” написа Ангелов. “За всички,които повярваха в мен и не се отказаха дори когато нещата не се получаваха.

“Огромно благодаря на треньорите!!! Те са тези, които ме откриха, създадоха, преобразиха до това, което съм както на тепиха, така и в живота. Армен Назарян, Бисер Георгиев, Стоян Добрев, Братан Ценов, Стефан Ангелов, Веселин Цветков, Емил Будинов, Емил Иванов.

“Свалям шапка на Гриша Ганчев! Човекът, който отделя средства толкова години, за да може борбата в България да продължи да се развива.

“Не мога да не спомена Валентин Йорданов. Той е бил и продължава да бъде мое вдъхновение. Респект пред такива българи!

“Всички, които ме познават знаят какво уважение и признателност изпитвам към всеки един, който е допринесъл за моята реализация.”

Ангелов, който в богатата си кариера успя да спечели 8 медала от големи първенства, ще продължи да се състезава в германската Буднеслигата, като в същото време ще отдава времето си, за да тренира деца в родния си град Перник, преследвайки голямата си мечта оттам да излезе новият голям шампион на България.

Успех, Иво!

Снимка: Костадин Андонов