Проблеми в Рая! Звезда на Ман Юнайтед може да напусне “Олд Трафорд”
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Бъдещето на Рафа Варан не е сигурно

Проблемите за английския гранд Манчестър Юнайтед сякаш нямат край. Точно когато Ерик тен Хаг започна да сглобява силен отбор, който да може да се противопостави на хегемонията на Ливърпул и Манчестър Сити в последните години, нидерландецът може да загуби един от най-ценните си играчи – бранителят Рафаел Варан.

Той, заедно с Лисандро Мартинес успя напълно да преобрази защитата на “червените дяволи” и вкара спокойствие и класа каквито липсваха може би от ерата на Неманя Видич и Рио Фърдинанд. Изобщо няма да бъде преувеличено дори да кажем, че без Варан успехите, които Юнайтед постигна миналата години изобщо можеше да не съществуват.

Сега обаче французинът бива сериозно изкушаван да напусне “Олд Трафорд” след само две години в клуба. От него се интересува Ал-Итихад, където играят Карим Бензема и Н’Голо Канте, с които се познава отлично от националния отбор. Според “Goal”, Бензема и Канте правят всичко по силите си да убедят французина да напусне Манчестър Юнайтед и да се присъедини към тях за последните години от кариерата си.

Варан обаче не е чак толкова възрастен. Той е на 30 години, което означава, че ако успее да се опази от контузии може да играе на най-високо ниво още поне три, четири или дори пет и повече години. Точно затова, трансфера му зависи единствено от неговите амбиции. Очаква се Варан да оповести решението си съвсем скоро, защото в случай, че напусне Манчестър Юнайтед ще трябва да привлече негов достоен заместник.