Стана ясно защо разследват Пакета за незаконни залози
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Бразилецът може да получи тежко наказание

От няколко дни футболистът на Уест Хям Юнайтед – Лукас Пакета, е обект на разследване от властите на Острова. Причината за това е, че има съмнения, че Пакета е печелил пари от залагания на мачове, в които самият той е играл. Този скандал е и причината неговия трансфер в Манчестър Сити да бъде забавен за момента, тъй като “гражданите” не искат да рискуват да привличат играч, на който дори може да му бъде отнето правото да се състезава.

Мачът, който е накарал властите да се усъмнят в Пакета е домакинството на Астън Вила през месец март. Преди въпросния двубой няколко човека близки до Пакета са създали свои акаунти в онлайн булкмейкъра Betway, след което са заложили Пакета да получи жълт картон във въпросния двубой. Това, разбира се, се случва и то още в 24-ата минута.

Точно поради незаконни залози друг футболист от Висшата лига е със спрени права. Става въпрос за Айвън Тони, който ще отсъства от терените 6 месеца и в допълнение към това ще плати солена глоба. Ако се докаже, че Пакета е виновен той най-вероятно ще получи същото или подобно наказание, което ще бъде сериозен удар за самия него.