Продават любимото “Порше” на Дон Диего на търг в Париж
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Специалното возило е подарък за аржентинската супер звезда от испанския Севиля

Любимото сребристо Порше 911 на аржентинската футболна икона Диего Армандо Марадона се появи на търг във френската столица Париж.

Возилото, произведено и модицифирано специално за Дон Диего през 1992 година, е оценявано на сума между 180 и 240 хиляди долара.

Испанският Севиля подари колата на Марадона, след като го привлече след изтичането на наказанието му за допинг. Звездата на световния футбол играе за тима от Ла Лига един сезон, който обаче и до днес е наричан “забравения сезон” заради липсата на запонящи се резултати.

Макар и останал само година обаче Дон Диего остави незабравими спомени сред местните, особено с лудото каране на “Порше”-то по улиците в ранните часове на деня.

И в Севиля Марадона е обожаван. Най-популярният матадор в света в онзи момент, например, му предоставя безплатно една от вилите си край града, за да живее десетката в нея, докато играе за Севиля.

А “Порше”-то наистина е специално – произведени са общо 1200 такива от серията, като над половината са с екстри и поръчкови. Собственикът – компанията Bonhams, обяви начална цена от 180 000 долара.