Професор с мрачна прогноза за Шуми
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Специалистът по неврологоия професор Ерих Рийдерер направи злокобна прогноза, предричайки легендарният пилот от Формула 1 Михаел Шумахер никога няма да се възстанови напълно.

Вече седем години състоянието на Шуми, който претърпя инцидент докато караше ски през 2013 година, продължава да е мистерия.

“Мисля, че е във вегетативно състояние, което означава, че е в съзнание, но не не може да отговаря,” коментира Рийдерер пред Grand Prix News. “Диша, сърцето му бие и може би може да се изправя и да прави малки крачки с чужда помощ, но нищо повече.”

След инцидента стана ясно, че само наличието на каска е спасило живота на вече 50-годишния Шумахер.

“Смятам, че това е максимумът за него. Дали има шанс да го видим в състоянието му отпреди инцидента? Надали. Не мисля, че може да се случи.”

Изказването на Рийдерер идва в контраст на споделеното няколко пъти от един от най-близките хора на Шумахер – сегашният президент на ФИА Жан Тод. В изявления пред медиите Тод твърди, че Михаел не спира да се бории дори гледа състезания от Формула 1.

Шумахер се намира в имението си край Женевското езеро, а откакто преживя произшествието, преобърнало живота му, семейството му е инвестирало над 20 милиона паунда за медицински грижи.