Промениха формата на efbet Лига за сезон 2020/21
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Българското футболно първенство efbet Лига ще бъде с променен формат през сезон 2020/21. Това бе решено на днешния Изпълком на БФС, като бяха разгледани предложенията за промяна на формата на шампионата.

Изпълнителният комитет прие през сезон 2020/2021 в родното първенство да запази състава си от 14 отбора. Имаше предложения лигата да бъде с формат от 16 отбора и да се играе сезон от само 30 кръга – всеки срещу всеки по два мача, без плейофи. Направени са промени обаче относно броя на двубоите, които отборите ще изиграят.

“Редовният сезон на шампионата се провежда по съществуващия до момента начин – всеки срещу всеки на разменено гостуване – играят се 26 кръга. След това отборите се разделят на две, като попадналите отбори  в Топ 6 играят по една среща всеки срещу всеки.”

Т.е. през новия сезон форматът на плейофите ще бъде идентичен като през тази кампания, след като от 10 мачовете бяха намалени на 5.

“Втората осмица отново ще бъде разделена на групи от по 4 тима, като в едната група отборите ще спорят за седмо място и възможност за участие в плейоф за турнира Лига Европа, а във втората отборите ще се борят да запазят елитния си статут.  Мачовете в двете четворки ще са по два – на разменено гостуване.”

“Класиралите се на последните две позиции в шампионата изпадат директно”, обяви пресаташето на футболната ни централа – Христо Запрянов.