google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Бившият халф на Славия ще носи екипа на Троа

Халфът Филип Кръстев, когото Славия продаде на на компанията City Football Group – собственост на английския Манчестър Сити, ще играе във водача в класирането на Втора лига във Франция Троа, а не в белгийския Ломел.

Талантливият полузащитник прикова вниманието върху себе си след серия силни игри, а в края на юни беше трансфериран срещу 2.3 милиона евро, подписвайки контракт със City Football Group до лятото на 2025 година.

Според първоначалния план обаче офанзивният халф трябваше да облече екипа на подвизаващия се в белгийската втора дивизия Ломел. Но малко преди Нова година е било взето решение Кръстев да стане част от Троа, чиято цел е промоция във френския елит.

Тимът, предвождан от Лоран Батле, оглавява подреждането във втория ешелон с 38 точки от 19 мача, следван от Тулуза, играл среща по-малко – с 35. Снощи лидерът в класирането завърши наравно – 0:0, при визитата на Дюнкерк.

Кръстев, който през октомври ще навърши 19 години, ще отпътува за Франция в понеделник. Талантливият футболист ще се подвизава в Троа със статут на преотстъпен от Ломел.

С екипа на Славия Филип, юноша на Белите, записа 49 мача във всички турнири – 44 в Първа лига, три в квалификациите за Лига Европа и по един за Купата и Суперкупата на България. В тях успя да реализира и 4 гола.