Кръстев: Трябва да променим нещо в България
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Имаше държави, които бяха много под нас, но сега ни настигат и дори ни задминават. Стават по-добри от нас. Трябва да променим нещо в България"

Българският национал Филип Кръстев участва в подкаста на клубния си тим Лос Анджелис ФК Inside LAFC. Бившият халф на Левски беше запитан за ситуацията в българския футбол след Световното първенство в САЩ през 1994, на което завършихме втори.

Ето какво заяви той по темата:  

„Няма да ви лъжа, че ситуацията в българския футбол е много тежка. За последно играхме на голямо първенство през 2004 – Европейското. Не сме се класирали никъде от тогава. Смятам, че други държави в Европа се развиват бързо. Имаше държави, които бяха много под нас, но сега ни настигат и дори ни задминават. Стават по-добри от нас. Трябва да променим нещо в България. Да променим системата, да променим всичко, защото има много таланти, но нещо не се получава и националният отбор не е бил добър от много време. Същото може да се каже и за клубните отбори. Има много чужденци, които играят в тях. Нивото се покачи през последните години, но си мисля, че има още много възможност за развитие. Да, Христо Стоичков се свърза с мен“, заяви Кръстев за националния отбор.