ПСЖ обяви привличането на Усман Дембеле
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Французинът ще замести Килиан Мбапе, чието бъдеще остава неясно

Френския гранд Пари Сен Жермен обави официално привличането на звездата на Барселона Усман Дембеле. Парижани платиха малко над 50 милиона евро за крилото, като малка част от сумата ще отиде директно за играча.

Трансферът на Дембеле се случи изключително бързо. В неговия договор с Барса имаше откупна клауза на стойност именно 50 милиона евро, която обаче бе валидна само до първи август. Французинът получи предложение от ПСЖ едва два дни преди крайния срок, което усложни много сделката. В крайна сметка обаче Барселона реши, че не иска да задържа играчи, които не искат да са част от клуба и се съгласи да продаде Дембеле.

Дембеле най-вероятно ще пропусне първия мач на ПСЖ от новия сезон срещу Лориен, който ще се играе късно тази вечер. По всяка вероятност обаче бързоногото крило ще бъде на стадиона, за да бъде представен официално на феновете на клуба.

Барселона смята да инвестира получените средства в бранителя на Манчестър Сити Жоао Кансело. Португалецът вече не желае да играе на “Етихад” и отчаяно си търси нов отбор. Единственият тим обаче, който се интересува от Кансело е Барселона, а финансовото положение на каталунците до момента не им позволяваше да направят оферта за него.