ПСЖ постави ултиматум на Килиан Мбапе
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Френският нападател ще има време да реши бъдещето си до края на месеца

Събитията около звездата на Пари Сен Жермен Килиан Мбапе продължават да се развиват с невероятна скорост. Причината за “бумът” на новини свързани с нападателя са неговите действия, с които той подсказа, че ще напусне ПСЖ през следващото лято и ще се присъедини към Реал Мадрид като свободен агент.

Този план изобщо не допада на президентът на клуба Насер Ал-Келаифи и на цялото ръководство. Те неведнъж заявиха, че не искат да пуснат един от най-добрите футболисти в света без да получат сериозна трансферна сума за него. Точно затова те са наложили ултиматум на Мбапе, според който той трябва да реши до края на месеца дали иска да остане в ПСЖ още поне няколко години или предпочита на напусне още това лято. За Ал-Келаифи и компания, вариант, в който Мбапе напуска през следващия сезон като свободен агент не съществува.

Това поставя футболиста в доста трудна ситуация, тъй като бъдещият му клуб ще трябва да се раздели с около 200 милиона евро, за да го привлече. Тази сума е огромно и би създала проблеми на всеки един отбор, особено на Реал Мадрид, които в момента инвестират сериозно в своя стадион.

Днес се появи изненадваща информация, че Ливърпул се готви да направи оферта за Мбапе, но такъв сценарий е малко вероятен като имаме предвид трансферанта политика на мърсисайдци в последните години.