Милан се подсили с играч на пряк конкурент за Скудетото
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Лука Ромеро ще замени Рим с Милано

Италианския гранд Милан обяви официалното привличане на таланта на Лацио Лука Ромеро. Тази сделка е чудесна за “росонерите”, тъй като те не платиха трансферна сума за футболиста, след като неговия договор изтече преди няколко дни. Новият контракт на Ромеро ще бъде валиден до 2027 година. Ромеро ще облече тениската с номер 18 в Милан.

Ромеро е талантлив футболист, който може да играе на няколко позиции. Обикновено е използван като ляво крило, но се справя добре и на десния фланг, както и зад нападателя. Това му качество го прави изключително ценен за Стефано Пиоли, който имаше сериозни проблеми с ротацията на играчите през миналия сезон.

Ромеро е едва 18-годишен и най-силните му дни тепърва предстоят. През миналия сезон той записа едва 12 мача във всички турнири, в които вкара едно попадение. Неговата роля в Милан също ще бъде периферна, но се очаква да получи повече шансове за изява през сезона. В последните години Стефано Пиоли се утвърди като мениджър, който дава шансове на младите таланти и знае как да работи с тях и да ги изгражда в качествени футболисти готови да играят на най-високо ниво.