ПСЖ поведе в групата на смъртта след класика над Милан
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Росонерите" не успяха да отбележат в трети пореден мач в турнира

Пари Сен Жермен записа класическа победа с 3:0 срещу Милан на ‘Парк де Пренс’ в мач от 3-ия кръг на група F в Шампионска лига. Попаденията за френския шампион отбелязаха Килиан Мбапе, Рандал Коло Муани и Ли Канг-ин.

ПСЖ оглави групата с актив от шест точки след две победи и едно поражение. В другата среща от групата, Борусия Дортмунд изненада Нюкасъл и спечели с 1:0 като гост. Така Дортмунд е на 2-рата позиция с 4 точки, колкото имат и “свраките”. “Росонерите” са последни в класирането на група F с актив от 2 пункта.

Тимът на Луис Енрике изигра много силен двубой срещу “росонерите”. Парижани поведоха в 32-рата минута, когато 17-годишният халф Уорън Заире-Емъри комбинира с Килиан Мбапе и звездата на домакините вкара за 1:0.

В 53-ата минута звездното попълнение на парижани от това лято – Рандал Коло Муани, удвои аванса на френския гранд. Усман Дембеле се отчете с асистенция за гола. Минути преди това попадение на бившия играч на Барселона бе отменено.

В края на двубоя появилият се като резерва Ли Канг-ин оформи крайния резултат 3:0. 22-годишния корейски нацинал отбеляза първия си гол за ПСЖ и ще помни дълго тази вечер. Уорън Заире-Емъри пък се отличи с втора асистенция.

В другия мач от група F, тимът на Борусия Дортмунд победи Нюкасъл с 1:0 на “Сейнт Джеймсис Парк”. Феликс Нмеча бе големият герой за “жълто-черните”, след като се разписа в 45-ата минута. Това бе първа победа за Борусия в групата и им дава добри шансове да се борят за класиране на 1/8-финалите.