ПСЖ с класика срещу РБ Лайпциг и е на първи финал в Шампионска лига
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Пари Сен Жермен се класира на финала в Шампионска лига за сезон 2019/20, след като победи РБ Лайпциг с 3:0 в първия 1/2-финален двубой в турнира. Парижани надиграха тотално своя опонент и заслужено си извоюваха място на финала, който е първи за тях в турнира. В спора за трофея те ще се изправят срещу победителя от сблъсъка Лион – Байерн Мюнхен.

Воденият от Томас Тухел отбор бе много силен тази вечер, като можеше да спечели и с по-голям резултат. Попаденията за тима от “Лига 1” реализираха Маркиньос, Анхел Ди Мария и Хуан Бернат.

Томас Тухел заложи на Серхио Рико на вратата, а пред него действаха Силва, Бернат, Кимбембе, Маркиньос и Керер. В средата на терена бяха разположени Ерера и Паредес, а в нападение започнаха Неймар, Мбапе и Ди Мария.

Юлиан Нагелсман се довери на своите титуляри, като на вратата бе Гулачи. Пред него започнаха Клостерман, Упамекано и Мукиеле. В средата на терена действаха Лаймер, Кампъл, Забицер и Анхелиньо, а в предни позиции бяха Олмо, Нкунку и Поулсен.

ПСЖ започна силно срещата и натисна своя опонент от първата минута. В шестата френският тим можеше да открие резултата, след като Неймар получи отличен пас от Килиан Мбапе, но ударът му срещна гредата и излезе в аут.

В 13-ата минута ПСЖ вкара първия гол в мача. Маркиньос отбеляза за във вратата на Петер Гулачи, разписвайки се с глава след центриране на Анхел Ди Мария от фаул. В 25-ата минута РБ Лайпциг можеше да изравни резултата, но удар на Поулсен мина покрай вратата. Десетина минути след това Неймар за втори път нацели гредата – този път след удар от фаул.

В края на полувремето ПСЖ вкара втори гол чрез Анхел Ди Мария. Аржентинецът получи топката на изгодна позиция и с прецизен удар я прати в мрежата на немския тим – 2:0.

Единадесет минути след началото на второто полувреме Пари Сен Жермен вкара трето попадение. Андер Ерера отне топката от съперник и комбинира с Ди Мария. Бившият играч на Ман Юнайтед центрира в наказателното поле и Хуан Бернат се възползва от неговото подаване, за да прати топката в мрежата за 3:0.

В 72-рата минута Килиан Мбапе можеше да вкара и четвърти гол за френския отбор, но Петер Гулачи направи отлично спасяване. В останалите минути до края на срещата играта бе равностойна и попадение не бе отбелязано.

ПСЖ не позволи на опонента си да вкара дори почетен гол, като заслужено се класира на финала в Шампионска лига. Кампанията за немския тим все пак е повече от успешна, тъй като Лайпциг бе сред 4-те най-добри в Европа при едва второто си участие в Шампионска лига в историята.