ПСЖ срещу Милан приковава вниманието в Шампионска лига тази вечер
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Парижани ще се опитат да постигнат втора домакинска победа в груповата фаза

В сряда вечерта от 22:00 часа френският шампион ПСЖ посреща Милан на “Парк де Пренс” вм ач от третия кръг от груповата фаза на Шампионската лига.

ПСЖ бяха доминираща сила във Франция през последните единадесет години, когато успяха да спечелят девет титли и дори когато не успяха да станат шампиони, те останаха втори. Голямата цел обаче – трофеят в Шампионската лига, все още е недостижима за френския тим. Този сезон те са доста непостоянни, но като че ли общото впечатление е, че изглеждат все по-добре и по-добре с напредването на сезона. ПСЖ влиза в този мач след поредни победи срещу Рен и Страсбург, където вкараха шест гола. У дома ПСЖ спечели три поредни победи и запази суха мрежа и в трите мача. В Шампионска лига в последната си среща отборът на Луис Енрике отстъпи с 1:4 на Нюкасъл като гост и сега е втори в групата си с 3 точки.

Милан имаше неуспешен сезон 2022/23, н все пак си осигури Шампионската лига само защото Ювентус имаше наказание от десет точки. Настоящият сезон обаче започна добре за Милан в Серия А, тъй като те са на 2-ро място, само на една точка от 1-вия Интер. От друга страна, в Шампионската лига росонерите спечелиха само две точки в два мача, като направиха две равенства без попадения в мачовете с Нюкасъл и Борусия Дортмунд. Сега Милан не изглежда в форма като записа победа, равенство и загуба в последните три мача. Италианският гранд ще трябва да вдинге нивото, ако иска да вземе нещо от гостуването на “Парк де Пренс”.