Пускат фенове по стадионите на старта на Бундеслигата
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Футболни фенове ще бъдат допускани на стадионите от старта на новия сезон на Бундеслигата. Кампанията в Германия започва в петък с домакински мач на шампиона Байерн Мюнхен на Шалке от 21:30 часа българско време.

На виртуална среща между представители на федералните щати във вторник бе решено да бъдат допускани само привърженици на домакините, продажбата на алкохол ще бъде забранена, а също така и присъствието на правостоящи запалянковци.

Германската футболна лига ще позволи стадионите да бъдат запълнение на 20% от капацитета си. Важно уточнение е, че при нарастване на заразените с COVID-19 над 35 на 100 000, в града, в който се провежда събитието, мачовете ще се играят без публика.

Лигата разреши завръщането на фенове на стадионите още през август, но при спазването на строги противоепидемични мерки. Всеки присъстващ е задължен да предостави контакт, в случай на нови случаи на заразени с коронавирус. Клубовете също предприемат необходимите мерки, които включват превенция на стадиона и по пътя към терените.

Припомняме, че на двубоят от Купата на Германия между Динамо Дрезден и Хамбургер присъстваха 10 000 привърженици. При победата на Борусия Дортмунд с 5:0 над Дуисбург на трибуните бяха допуснати 300 запалянковци.