Рафа Бенитес няма търпение отново да оглави английски клуб
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Испанският мениджър продължава да отклонява оферти от други континенти

Бившият мениджър на Ливърпул, Нюкясъл и Челси Рафа Бенитес разкри, че е ентусиазиран отново да оглави английски тим.

Испанският специалист, който също е водил Реал Мадрид, Интер и Наполи, призна, че продължава да отклонява множество предложения на клубове от други континенти, тъй като желанието му е да работи в Англия.

“Приоритетът е Англия,” коментира Рафа пред Sunday Times. “Защо ли? Ами, очевидно е, че харесвам Висшата лига, а осве това семейството ми е тук.

“Имам много оферти от Емирствата, САЩ, Бразилия, Китай… Но аз искам да остана в Европа. Всъщност искам да остана в Англия.

“Готов съм да започна още утре в случай, че се появи подходящото предложение. В момента обаче няма такъв проект, не е налична възможност за достатъчно конкурентен тим.

“Вярно е обаче, че не искам да стоя без да работя. Моето желание е да се върна на игрището колкото е възможно по-скоро.”

Бенитес беше наследен на мениджърския пост на Нюкясъл от Стив Брус, който обаче е поставен под огромен натиск заради серията разочароващи резултати. Свраките са само с две точки над зоната на изпадащите.

Нещо повече, след загубата с 3:0 от Брайтън бившият бранител на Норич и Манчестър Юнайтед е фаворитът на букмейкърите в своеобразната класация за следващия уволнен мениджър във Висшата лига.

“Времето ми като мениджър на Нюкясъл беше изумително,” връща се Рафа към периода, в който оглавяваше клуба от “Сейнт Джеймс Парк”. “Аз страдах редом с феновете, защото те заслужават повече.

“Някои наблюдатели казват, че привържениците на Нюкясъл са прекалено взискателно, но не е така. Градът обича клуба си и стои зад него. Те заслужават повече!