Рафаел Леао пак си изпроси критики след мача с Брюж
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Португалецът изглежда във все по-обтегнати отношения с треньора на Милан Пауло Фонсека

Рафаел Леао се завърна в титулярния състав на Милан срещу Клуб Брюж, но не успя да направи впечатляващ мач и бе заменен след час игра. Въпреки слабата му изява, Милан завърши срещата силно, благодарение на появилите се от резервната скамейка Ноа Окафор и Самуел Чуквуезе, които допринесоха с асистенции. Смяната на Леао предизвика смесени реакции, като някои от феновете на стадиона го освиркаха, докато треньорът Пауло Фонсека взимаше решението си.

Според OneFootball, Леао показа някои съмнителни поведения – не се зарадва на головете на своя отбор и демонстрира хладно поведение при напускането си от терена. Той бързо напусна стадиона след края на мача, като си тръгна само 15 минути след последния съдийски сигнал.

Според La Gazzetta dello Sport, ако напрежението между Леао, Фонсека и атмосферата в клуба не се подобри, бъдещето на португалския футболист в Милан може да стане предмет на дискусия. Възможно е той да напусне още през януари, макар че по-реалистично това би могло да се случи в края на сезона. Леао има освобождаваща клауза на стойност 175 милиона евро и договор, който изтича през 2028 г. Въпреки трудните преговори за удължаването на договора му в миналото, Милан досега не е обмислял сериозно неговото напускане, но това е напът да се промени, имайки предвид сериозната сума, която може да получи клубът за него.