Рангник: Само четирима нови няма да са достатъчни на Юнайтед
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
“От огромно значение да разполагаш с футболисти, в чиято ДНК е заложено да се борят. Трябват ни родени бойци, защото това е нещо, което трудно се изгражда в кариерата"

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Ралф Рангник разкри, че е подготвил списък с имена за евентуални трансфери, който е представил на ръководството на „червените дяволи“. След края на сезона германецът напуска поста и отборът ще бъде воден от нов треньор, но все пак Рангник е на мнение, че набелязаните от него играчи имат място на „Олд Трафорд“. Специалистът не разкрива на кои футболисти се е спрял, но подчертава, че всички постове в отбора, без вратарския, имат нужда от подсилване.

“Има някои футболисти, които биха представлявали интерес за клуб като Юнайтед. И това е без значение каква ще е формацията на игра, какъв стил ще се практикува занапред или кой ще е мениджър. Вече съм представил тези имена пред борда”, коментира Рангник пред “Скай Спортс”.

“Според мен само трима-четирима нови състезатели няма да са достатъчни, ако погледнем колко много тимът трябва да се подобри. И по-скоро трябва да имаме предвид колко момчета вече няма да са тук, тъй като на някои им изтичат договорите”, допълва бившият треньор на РБ Лайпциг.

“Важно е да се знае кой ще е следващият мениджър, за да започне съответният процес по привличането на дадените футболисти и да се изберат възможно най-добрите. За това е ключово да е ясно кой ще е наставникът и по какъв начин той ще иска от отбора си да играе. Струва ми се, че е необходимо да подсилим всяка една линия с изключение на вратарския пост”, казва още специалистът.

Рангник също така намекна, че настоящите звезди на Юнайтед са прекалено “меки” и им липсва агресия. “От огромно значение да разполагаш с футболисти, в чиято ДНК е заложено да се борят. Трябват ни родени бойци, защото това е нещо, което трудно се изгражда в кариерата”.

Снимка: Reuters