Расим се окичи с бронз в Скопие, Кашинова ще се бори за медал
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Сезен Белберова и Рая Кьосева стартират днес

Рухан Расим извоюва бронзов медал в категория до 61 килограма в свободния стил на европейското първенство (до 23 години), което се провежда в столицата на Северна Македония – Скопие.

В спора за отличието нашият представител надигра германеца Нико Мегерле с 9:5 технически точки, след като преди това успя да прегази с техничеки туш и молдовеца Леонид Колеснич в репешажите.

При най-тежките, в категория до 125 кг, Георги Иванов остана на пета позиция, след като в малкия финал отстъпи на Парис Карепи (Албания) с 1:5.

България ще има възможност да спечели и втори бронзов медал. Александрина Кашинова ще спори за отличието в категория до 55 килограма при жените.

Нашето момиче стартира с туш срещу испанката Лаура Вискайно, но на полуфинала загуби от Александра Скиренко (Русия) – 0:10. В спор за медала тази вечер Кашинова излиза на тепиха срещу Доминика Кулвицка (Полша).

Другата ни представителка при жените – Сийка Иванова, загуби първата си схватка в категория до 68 кг – 0:11 от Наталия Белская (Беларус), и отпадна.

Днес участието си в първенството започват също Сезен Белберова (в категория до 57 кг) и Рая Кьосева (до 62 кг).