Равенство между Милан и Аталаната, силните им серии продължават
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Милан и Аталанта завършиха при резултат 1:1 в дербито от 36-тия кръг на италианската  „Серия А“. Резултатът откри Хакан Чалханоолу след гениално изпълнен пряк свободен удар в 14-тата минута. Гостите можеха да изравнят 26-тата, но Донарума спаси дузпа на Малиновски. Все пак, след още 8, Сапата отбеляза изравнителното попадение. През втората част и двата отбора имаха по няколко опасни ситуации, но не успяха да отбележат и така се стигна до равенството То бе и най-логични резултат, с оглед показаното от двата тима.

Хиксът не променя временното класиране на двата отбора. Аталанта остава на 2-ро място, с пет точки зад Ювентус и две повече от Интер. Милан запазва 6-тата позиция, на една точка от Рома.

Двата тима са в впечатляваща форма, след подновяването на първенство и не са допускали загуба през този период. Милан е в серия от 7 победи и вече три равенства, докато Аталанта има 8 победи и три хикса (след този мач) в последните си 11 мача.

Милан искаше да взе реванш, след като претърпя катастрофален разгром с 5:0 при гостуването си на „Атлети Адзури Д‘италия“ в края на миналата календарна годината. Аталанта пък гони квотата 100 гола за един сезон, до преди началото на този двубой, момчетата на Джан Пиеро Гасперини са се разписали 95 пъти във противниковите врати.

Старши треньорът на Милан Стефано Пиоли изненадващо е заложил на Матео Габия и Лукас Билия, които рядко намират място сред титулярните 11. Габия заема мястото на контузения Романьоли и ще партнира на Симон Кяер в центъра на отбраната. Билия пък застава в центъра на терена, където ще трябва да помага на Франк Кесие. В атака опитния голмайстор Златан Ибрахимович, активно подкрепян от Анте Ребич, Хакан Чалханоолу и Алексис Салемакерс. Наказани за двубоя да Тео Ернандес и Исмаел Бенасер.

Гасперини е предпочел Дуван Сапата в нападение, въпреки че Луис Муриел отбеляза в предния кръг срещу Болоня. Ще му помагат Алехандро Гомес и Руслан Малиновски. В защита Матия Калдара влиза на мястото на бившия играч на българския шампион Лудогорец – Хосе Луис Паломино.

Аталанта наложи леко предимство в първите минути, като дори стигна до две, три добри ситуации. В 4-тата минута Де Роон шутира силно от границата на пеналтерията, но в аут. Три по-късно Гомес центрира от фал, Сапата засече с глава, но не уцели вратата на Донарума.

В 15-тата „росонерите“ поведоха. Хакан Чалханоолу изпълни по невероятен начин пряк свободен удар и изненада вратаря Голини. Турчинът стреля от доста малък ъгъл отляво на наказателното поле, но все пак намери точно горния далеч ъгъл. Вратарят Голини докосна топка с върха на пръстите си, но силата на удара не му позволи да промени нейната траектория.

10 по-късно Аталанта можеше да изравни. Билия застъпи Малиновски в наказателното поле и арбитърът отсъди 11-метров наказателен удар. Зад топката застана потърпевшия Малиновски, но ударът му бе слаб и Донарума изби.

„Бергамасите“ все пак се добраха до равенството в 34-тата, когато Фрьолер се пребори за топката, нахлу в наказателното поле и стеля. Топката се отби в Габия и отиде право на пътя на Сапата, който моментално я прати в мрежата с удар по тревата.

В 36-тата Сапата можеше да направи обрата пълен, след като се освободи от защитник и стреля към Донарума. Вратарят обаче внимаваше и отрази.

В 59-тата минута Аталанта организира чудесна атака, завършена с удар от дистанция на Гомес, който попадна на сантиметри от лявата греда.

Три по-късно Леао проби в половината на гостите и центрира към Салемакерс, който бе изпреварен от вратаря Голини.

В 74-тата страхотна контраатака на „росонерите“ завърши с греда. Рафаел Леао напредна в полето на Аталанта и пусна на ляво за Бонавентура. Полузащитникът стреля, но топката попадна в десния стълб.

В последната минута Муриел опита да изненада Донарума с удар от много далечен пряк свободен, но топката бе избита в ъглов удар.

Стартови състави:

Милан: Донарума, Калабрия, Кяер, Габия, Лаксалт, Кесие, Билия, Салемакерс, Чалханоолу, Ребич;

Аталанта: Голини, Джимсити, Калдара, Толой, Госенс, Фрьолер, де Роон, Хатебоер, Малиновски, Гомес, Сапата;