Разследват Рединг за забавени заплати
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Английската футболна лига започнаха разследване срещу Рединг поради неколкократно нарушение от тяхна страна на правилата и регулациите

От английската футболна лига започнаха разследване срещу Рединг поради неколкократно нарушение от тяхна страна на правилата и регулациите. Клубът е на забавил на три пъти изплащането на възнагражденията на своите футболисти. Собственикът на клуба Дай Йонге също е сред разследваните. Забавянията са от октомври и ноември миналата година, както и през април 2023.

Официална позиция на EFL по случая гласи: “Футболен клуб Рединг е разследван за няколко нарушение на регулациите на EFL. Обвиненията са свързани с неуспеха на клуба да плати навреме на своите футболисти през октомври 2022, ноември 2022 и април 2023. Собственикът Дай Йонге също е разследван, защото не изпълнява задълженията си да финансира клуба с нужните средства“, пишат от Английската футболна лига.”

Рединг изпадна от Чемпиъншип, след като през април тази година му се отнеха шест точки от актива заради нарушения на правилата на EFL и финансовия феърплей, а в миналото Рединг е наказван и за други нарушения. От клуба имат срок до 29 юни да отговорят на последните обвинения.