РБ Лайпциг няма да продава Лоис Опенда през януари
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Сериозен интерес към нападателя има от Висшата лига

Според информация на медията Football Insider, тимът на РБ Лайпциг ще отхвърли оферти на клубовете от Висшата лига за Лоис Опенда. Германският тим не иска да продаде своя нападател само шест месеца, след като го привлече от Ланс, тъй като той се смята за жизненоважна фигура за техния сезон.

Опенда се появи на радарите на много топ отбори от Висшата лига, но избра да подпише с РБ Лайпциг, за да продължи кариерата си. Лайпциг счупи клубния си рекорд за нападателя, след като похарчи 43 милиона евро. След това този трансфер помогна на Ланс да счупи рекорда си и да подпише с Ели Уахи като заместник на Опенда. Белгийският национал е сензационен, отбелязвайки пет гола и две асистенции във всички състезания за РБ Лайпциг.

Клубовете от Висшата лига все още преследват нападателя и се очаква да се пробват за него през януарския прозорец. Ливърпул, Челси и Манчестър Юнайтед са сред отборите с интерес към Опенда. Лайпциг нямат намерение да обмислят оферти за белгиеца толкова скоро, тъй като го смятат за важна фигура за своя сезон.

Челси и Манчестър Юнайтед наскоро бяха свързвани с нападателя. Междувременно Ливърпул също е част от преследването на Опенда, въпреки че не се нуждаят от нападател от неговия профил. Освен ако Мохамед Салах не напусне клуба през януари, мърсисайдци едва ли ще направят някаква оферта за футболиста на този етап.