Лукас Васкес се приближава към трансфер в Ювентус
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Опитният футболист е „на една крачка“ от присъединяването към гиганта от Серия А

Според информация на испанското издание Defensa Central, универсалният футболист Лукас Васкес е обект на интерес от страна на Ювентус. Гигантите от Серия А имат желание да подпишат с играча на Реал Мадрид през януарския трансферен прозорец. И информацията на медията твърди, че 32-годишният е “на една крачка” от преместването на  “Алианц Стейдиъм”.

Лукас Васкес е страхотен играч в Реал Мадрид, откакто проби в първия отбор на клуба. Възпитаник на младежката дивизия на “лос бланкос”, на испанеца му отне известно време, за да се затвърди в състава на първия отбор. Той беше опция за ротация дълго време, преди да стане редовен футболист в състава.

Въпреки че 32-годишният играч първоначално беше дясно крило в Реал Мадрид, той изгради репутацията си, след като стана десен бек. Васкес първоначално се появи като десен бек в отсъствието на Дани Карвахал. Но след като се оказа откровение в импровизирана роля, помощникът прие позицията като основна.

Испанският футболист се е появил над 300 пъти досега за Реал Мадрид, като има 33 гола и 58 асистенции. Но бъдещето на Васкес в Реал Мадрид е несигурно след навлизането в последната година от договора му. Междувременно предвид спекулациите, свързващи Реал Мадрид с десни бекове като Джереми Фримпонг, е редно играчът да се впусне в ново приключение.

Ювентус иска да привлече опитния футболист, тъй като Данило в момента играе на поста централен бранител, а Масимилиано Алегри има само един естествен десен бек в състава си – Матиа Де Шилио. Така Лукас Васкес се очертава като важна цел за Ювентус, който ще се опита да си осигури услугите му през януарския трансферен прозорец.