След повече от десетилетие: Тиаго Алкантара се завръща в Барселона?
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Звездата на Ливърпул е трансферна цел на каталунския гранд

Барселона проявява интерес към халфа Тиаго Алкантара, пише медията ESPN. Действащите шампиони в Ла Лига претърсват пазара за полузащитници, като се насочват към летния трансферен прозорец на 2024 г. Звездата на Ливърпул се очертава като трансферна цел на “блаугранас”.

Тиаго Алкантара се бори да утвърди своя авторитет, откакто се присъедини към Ливърпул от Байерн Мюнхен през 2020 г. Испанският национал пристигна на “Анфийлд” с големи очаквания след отличен престой в Байерн. Но проблемите с контузии попречиха на опитния халф в Ливърпул.

Подобни проблеми за Тиаго има и този сезон, като 32-годишният играч все още не се е появил за Ливърпул. Междувременно бъдещето на Тиаго в клуба от ‘Анфийлд’ е несигурно, тъй като той навлезе в последната година от договора си с мърсисайдския клуб. Ситуацията не остана незабелязана, като Барселона обмисля да си го върне след повече от десетилетие.

Турските клубове искаха да осигурят услугите на Тиаго през летния трансферен прозорец. Междувременно, скорошни информации свързват отборите от Саудитската професионална лига с опитния полузащитник. Но появата на Барселона трябва значително да промени уравнението, като надпреварата за подписа на звездата на Ливърпул ще бъде оспорвана.

Барселона подсили халфовата линия през миналото лято, като подписа Ориол Ромеу и Илкай Гюндоган. Но и двамата играчи са от грешната страна на 30-те и не могат да играят седмица след седмица в натоварения сезон. И така, няколко полузащитници, включително Жоржиньо от Арсенал, се появиха на радара на Барселона.

Все пак Тиаго също ще бъде краткосрочно решение за халфовата линия, но той ще подсили значително полузащитата на Барселона. Междувременно 32-годишният футболист може и да не отхвърли възможността да се присъедини отново към Барселона, като информациите от миналото лято показват, че той мечтае отново да играе за каталунския клуб.