РБ Лайпциг се класира на исторически 1/2-финал в Шампионска лига
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

РБ Лайпциг победи Атлетико Мадрид с 2:1 на „Ещадио Жозе Алваладе“ в 1/4-финален мач от Шампионска лига. Така при второто си участие в турнира, “червените бикове” достигнаха за първи път до 1/2-финалната фаза на състезанието, където ще се изправят срещу ПСЖ. В герой за Лайпциг се превърна Тайлър Адамс, който вкара победното попадение за своя тим в 88-ата минута.

Наставникът на РБ Лайпциг Юлиан Нагелсман заложи на Поулсен на върха на атаката, след като Тимо Вернер бе продаден на Челси. Датският национал имаше подкрепата на Олмо и Нкунку в предни позиции. Диего Симеоне пък заложи на схема 4-4-2 като Маркос Йоренте и Диего Коста действаха в офанзивен план.

В 4-ата минута РБ Лайпциг имаше първия шанс за попадение, но ударът на Марсел Халсенберг не намери очертанията на вратата. Малко след това Атлетико отговори с удар на бранителя Стефан Савич с глава, но вратарят на съперника не бе затруднен.

В 13-ата минута на срещата на „Жозе Алваладе“, Яник Ферейра-Караско имаше отличен шанс за гол. Той стреля силно от малък гол, но Петер Гулаши успя да отрази шута ми, като Атлетико стигна само до корнер. След изпълнението на ъгловия удар, испанският тим имаше претенции за дузпа, като след намесата на ВАР такава не бе отсъдена.

Малко преди края на първото полувреме “червените бикове” най-после успяха да предизвикат намеса на Ян Облак. Дайо Упамекано бе над всички в наказателното поле и засече с глава центриране от корнер, но топката бе насочено в обсега на словенския национал, който се намеси без проблеми.

Пет минути след началото на второто полувреме, немският тим излезе напред в резултата след чудесна атака. Марсел Сабицер бе изведен по десния фланг и достави отлична топка за Дани Олмо, който с глава не остави никакви шансове на вратаря на съперника – 1:0.

В следващите минутки воденият от Диего Симеоне отбор вдигна оборотите. 69-ата минута Атлетико получи дузпа за нарушение на Лукас Клостерман срещу Жоао Феликс. Потърпевшият изпълни 11-метровият наказателен удар и прати топката в мрежата на Гулаши за 1:1. След попадението Атлетико отново заигра своя стил на игра и бе по-прибран в защита.

В 88-ата минута резервата Тайлър Адамс вкара победния гол за РБ Лайпциг. Немците направиха добра атака, като Анхелиньо пусна от фланга страхотен пас към Адамс, който шутира без да се колебае и топката рикошира в съперников футболист, с което стана неспасяема за Ян Облак – 2:1.

В добавеното време Атлетико стигна до разбърквания в наказателното поле на съперника, но нямаше кой да прати топката в мрежата на Гулаши.

Стартови състави:

РБ Лайпциг: 1. Гулаши, 23. Халстенберг, 5. Упамекано, 16. Клостерман, 3. Анхелиньо, 7. Сабитцер, 44. Кампъл, 27. Лаймер, 18. Нкунку, 25. Олмо, 9. Поулсен;

Атлетико Мадрид: 13. Облак, 12. Ренан Лоди, 2. Хосе Хименес, 15. Савич, 23. Киерън Трипиър, 6. Коке, 16. Ерера, 8. Саул Нигес, 21. Караско, , 14. Йоренте, 19. Диего Коста;