Реал Мадрид е готов да засили интереса си към френски защитник
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Белият балет" ще увеличи усилията си да подпише с 18-годишния защитник на Лил - Лени Йоро, който е цел на Челси, Манчестър Юнайтед и Барселона

Според информация на испанското издание Fichajes, младият бранител Лени Йоро е обект на интерес от Реал Мадрид. “Лос бланкос” са готови да увеличат усилията си, за да подпишат с 18-годишния защитник. Междувременно талантът на Лил също е трансферна цел на Челси, Манчестър Юнайтед и Барселона.

Лени Йоро е най-новата млада звезда, излязла от фабриката за талантливи младежи във Франция. Родом от Сен Морис, той премина през няколко академии, преди да се присъедини към Лил през 2017 г. И той направи страхотен прогрес през последните половин дузина години.

18-годишният футболист дебютира за първия отбор на Лил в края на сезон 2021/22. Оттогава той става все по-силен и сега е редовен играч за “кучетата”. Йоро е записал 18 мача досега тази година, записвайки три гола. Естествено напредъкът на французина не остана незабелязан, като привлече вниманието на Челси, Манчестър Юнайтед, Барселона и Реал Мадрид.

Големите клубове от Висшата лига непрекъснато претърсват пазара за млади таланти, като всяка година по няколко се присъединяват към английския футбол. Така че едва ли е изненадващо, че Челси и Манчестър Юнайтед се интересуват от Йоро. “Сините” инвестираха сериозно в млади защитници през последните няколко трансферни прозореца.

Реал Мадрид обаче смята да направи усилие, за да подпише с Йоро преди останалите тимове. На “Бернабеу” се оглеждат за млади защитници, тъй като Рюдигер и Алаба са в залеза на своите бляскави кариери. Но Челси, Манчестър Юнайтед и Барселона също са привлекателни дестинации за младежа. Ще бъде интересно да видим дали някой от тези клубове може да победи Реал Мадрид за подписа на Лени Йоро през следващата година.