google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Сър Джим Ратклиф официално ще бъде обявен от "червените дяволи"

Влизането на британския бизнесмен сър Джим Ратклиф в Манчестър Юнайтед ще бъде съобщено официално в началото на следващата седмица, пише изданието „Дейли Мейл“.

Британският бизнесмен ще закупи 25% от акциите на семейство Глейзър, които са от категория „В“, която осигурява десет пъти по-големи права при гласуванията на важните решения за отбора. Също така Ратклиф ще придобие и 25% от акциите от категория „А“, които са листнати на Нюйоркската фондова борса.

Собственикът на „Инеос“ ще даде сумата от 1.25 милиарда паунда, а в добавка ще налее още 245 милиона в клуба за модернизиране на клубния стадион на “червените дяволи” „Олд Трафорд“ и базата в Карингтън.

Влизането на Ратклиф в отбора ще съвпадне с период, който се очертава ключов за Ерик Тен Хаг и неговите възпитаници. В следващите две седмици „червените дяволи“ имат мачове с Челси, Борнемут, Байерн (Мюнхен) и Ливърпул. Представянето през сезона на Юнайтед до момента е незадоволително и отборът трябва да запише позитивни резултати в предстоящите двубои.