Манчестър Юнайтед обявява голяма новина до няколко дни
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Сър Джим Ратклиф официално ще бъде обявен от "червените дяволи"

Влизането на британския бизнесмен сър Джим Ратклиф в Манчестър Юнайтед ще бъде съобщено официално в началото на следващата седмица, пише изданието „Дейли Мейл“.

Британският бизнесмен ще закупи 25% от акциите на семейство Глейзър, които са от категория „В“, която осигурява десет пъти по-големи права при гласуванията на важните решения за отбора. Също така Ратклиф ще придобие и 25% от акциите от категория „А“, които са листнати на Нюйоркската фондова борса.

Собственикът на „Инеос“ ще даде сумата от 1.25 милиарда паунда, а в добавка ще налее още 245 милиона в клуба за модернизиране на клубния стадион на “червените дяволи” „Олд Трафорд“ и базата в Карингтън.

Влизането на Ратклиф в отбора ще съвпадне с период, който се очертава ключов за Ерик Тен Хаг и неговите възпитаници. В следващите две седмици „червените дяволи“ имат мачове с Челси, Борнемут, Байерн (Мюнхен) и Ливърпул. Представянето през сезона на Юнайтед до момента е незадоволително и отборът трябва да запише позитивни резултати в предстоящите двубои.