Реал Мадрид е шампион на Испания за 34-ти път в своята история!
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Реал Мадрид спечели титлата в Испания за 34-ти път в историята си, след като победи Виляреал с 2:1 на стадион “Алфредо ди Стефано” в мач от предпоследния 37-ми кръг на “Ла Лига”. И двете попадения за “белия балет” отбеляза Карим Бензема, докато точен за “жълтата подводница” бе Висенте Ибора.

За последно Реал Мадрид бе спечелил титлата през сезон 2016/17, когато завърши с 3 точки повече от Барселона. Така “Кралският клуб” сложи край на 3-годишното чакане и отново ликува с шампионската титла в Испания.

Реал Мадрид влезе в мача с преднина от четири точки пред втория Барселона. С оставащи само два мача, включително и този, победата щеше да подпечата титлата за Реал Мадрид, независимо от резултата на Барселона срещу Осасуна. Домакините стартираха двубоя в схема 4-3-3 като пред вратаря Тибо Куртоа действаха Карвахал, Варан, Рамос и Менди. В средата на терена Зинедин Зидан заложи на Модрич, Каземиро и Кроос. Нападението на “белия балет” бе водено от Родриго, Карим Бензема и Еден Азар, който се завърна в стартовия състав.

Домакините започнаха по-силно срещата. В 3-ата минута удар с десния крак на Даниел Карвахал от границата на наказателното поле бе добре спасен от Серхио Асенхо. Реал Мадрид бе с повече притежание в първите десетина минути, контролирайки темпото на играта и търсейки постоянно откриващо попадение.

В 29-ата минута Реал Мадрид откри резултата. Каземиро комбинира с Лука Модрич, който насочи топката към Бензема и французинът я прати в мрежата на Асенхо за 1:0.

В 37-ата минута домакините можеха да вкарат втори гол. Родриго опита да намери Бензема, но нападателят не успя да стигне до топката. В 41-вата минута Карвахал се намеси много добре при атака на гостите, за да избие топката от краката на Гомес.

В началото на второто полувреме головите положения пред двете врати липсваха. В двата състава се направиха доста промени в хода на втората част.

В 74-ата минута “белият балет” получи дузпа. Зад топката застана Серхио Рамос, който изпълни дузпата по нетрадиционен начин като чукна топката напред за Карим Бензема, който я вкара във вратата. Главният съдия обаче не зачете положението, тъй като преди Рамос да играе с топката, футболист на Реал е влезнал в наказателното поле. Така 11-метровият наказателен удар трябваше да бъде пребит и Карим Бензема се нагърби с изпълнението. Французинът прати топката в долния десен ъгъл на Серхио Асенхо и подпечата победата на “лос бланкос”, с което и 34-ата титла на Испания.

В 83-ата минута Висенте Ибора намали резултата. Халфът се възползва от добро центриране на свой съотборник и засече добре топката с глава, с което не остави шансове на Тибо Куртоа – 2:1.

В оставащите минути гостите опитаха да притиснат съперника, но не успяха да стигнат до изравнително попадение.В продължението на двубоя пък Реал Мадрид вкара трети гол чрез Марко Асенсио, но попадението бе отменено заради игра с ръка на Бензема в хода на атаката.

С това поражение “жълтата подводница” остана на 5-ото място във временното класиране с актив от 57 точки. Виляреал беше в битката за място в Шампионска лига през по-голямата част от сезона, но направи доста грешни стъпки в последните кръгове. Докато Топ 4 е извън обсега на “жълтата подводница”, Лига Европа е постижима цел за клуба, като отборът ще се нуждае от добър резултат срещу Ейбар в последния кръг.