Реал Мадрид може да си върне Серхио Арибас през лятото на 2024 г.
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
21-годишният испански халф отново може да заиграе за "лос бланкос"

Полузащитникът Серхио Арибас е обект на интерес от страна на Реал Мадрид. 21-годишният играч се присъедини към Алмерия през летния трансферен прозорец именно от “лос бланкос”. Реал обаче обмисля да си върне младия полузащитник през летния трансферен прозорец на 2024 г. като в момента държи 50% от правата на играча.

Серхио Арибас е родом от Мадрид и започва своята младежка кариера в Перес Галдос. След това прекарва две години в Леганес, преди да се присъедини към Реал Мадрид през юли 2012 г. Испанският полузащитник прекара повече от десетилетие в Реал Мадрид, издигайки се в клубната йерархия, преди да стане важна фигура за втория тим на “белия балет”.

Арибас дебютира за първия отбор на Реал Мадрид през 2020 г. През миналия сезон той записа само две срещи в Ла Лига за първия тим на Реал. Общо в кариерата си младият халф има едва 14 двубоя за “белия балет”. И логичното се случи – Арибас напусна Реал това лято, за да премине в Алмерия. За новия си клуб футболистът вече има 4 гола в 6 мача – страхотно представяне за полузащитник.

Интересът на Реал Мадрид към Арибас е донякъде изненадващ, като се има предвид, че подписаха с двама полузащитници през лятото. Но Лука Модрич и Тони Кроос са в залеза на кариерата си и на “Бернабеу” смятат, че Арибас има потенциал, така че през следващото лято може да прибегнат до услугите му.