Реал Мадрид няма да се бори за подписа на бразилски нападател
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Фабрицио Романо обяви, че "белият балет" няма да привлича Маркос Леонардо от Сантос

Според реномирания италиански журналист Фабрицио Романо, отборът на Реал Мадрид няма да се бори за подписа на Маркос Леонардо. Последните информации свързваха бразилския нападател с испанския гранд, но Романо предположи, че “лос меренгес” ще разчитат изцяло на Ендрик като дългосрочен централен нападател.

Маркос Леонардо се утвърди като един от най-добрите млади нападатели в Южна Америка тази година. Възпитаник на легендарната юношеска академия на Сантос, 20-годишният футболист проби в състава на първия отбор през август 2020 г. Тогава като тийнейджър, той извървя бързи стъпки през последните три години.

Леонардо е ключпв играч на Сантос от миналия сезон, но тази година става все по-силен. Бразилският нападател е вкарал 21 гола и има 4 асистенции в 48 срещи във всички състезания. Прогресът на футболиста привлече вниманието на доста отбори. Няколко клуба от Европа се опитаха да си осигурят услугите на Леонардо през летния трансферен прозорец, но трансфер не се осъществи.

Сега отборите на Нюкасъл и Манчестър Юнайтед и много други големи клубове го следят. Съобщава се, че той също е бил цел на Реал Мадрид. “Белият балет” обаче няма да подпише с Леонардо. На “Бернабеу” имат „пълна вяра в Ендрик“ и очакват младата бразилска звезда през юли 2024 г., когато той ще пристигне от Палмейрас.