Реал Мадрид обмисля да привлече още един талант от Бундеслигата
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Белият балет" е готов да плати 100 млн. евро за подписа на Флориан Виртц

Според информация на испанското издание Fichajes, германският талант Флориан Виртц е обект на интерес от страна на Реал Мадрид. “Лос бланкос” ще се стремят да привлекат 20-годишния играч през летния трансферен прозорец на 2024 г. И от “Бернабеу” са готови да платят 100 милиона евро, за да убедят Байер Леверкузен да продаде своята звезда.

Флориан Виртц се утвърди като един от най-добрите млади играчи в света, откакто се присъедини към Байер Леверкузен от тима на Кьолн през януари 2020 г. Немският талант направи голям прогрес през последните четири години, превръщайки се в ключова фигура за “аспирините”, а също така проби и в националния отбор.

Виртц се възстанови от ужасяваща контузия, повишавайки нивата си на представяне през последните 12 месеца. 20-годишният футболист започна добре сезон 2023/24, като допринесе за 16 гола в 18 мача досега. Младата звезда на Леверкузен успя да намери мрежата шест пъти, като същевременно направи десет асистенции.

Прогресът на Флориан Виртц не остана незабелязан, привличайки вниманието на големите клубове в цяла Европа. Няколко гранда от Висшата лига имат желание да привлекат германския национал от Байер Леверкузен. Но младият талант също е трансферна цел на Реал Мадрид, който ще се стреми да го привлече следващата година и е готов да отдели голяма сума за подписа му. През изминалото лято Реал пожъна голям успех с привличането на Джуд Белингам и може да стори същото с още един перспективен футболист от немската Бунделига.