Реал Мадрид победи Барселона и окупира първото място
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Отборът на Реал Мадрид спечели домакинството си над Барселона с 2:0. За едни на нула се разписа Винисиус Жуниор в 71-тата минута, а Мариано оформи крайния резултат в 90-тата. По този начин “кралският клуб” излиза на първо място във временното класиране на Ла Лига с една точка повече от днешния си съперник.

Наставникът на домакините Зинедин Зидан заложи на триото Бензема, Винисиус и Иско в нападение. Мениджърът направи две промени, спрямо 11-те загубили от Манчестър Сити в Шампионската лига. В игра се появи Тони Кроос, вместо Лука Модрич и Марсело, на мястото на Ферлан Менди.

Кике Сетиен пусна Артуро Видал, като трети нападател до Лионел Меси и Антоан Гризман. Наставникът направи две промени, от равенството с Наполи в Шампионската лига. В игра се появиха, възстановените от травми, Жерард Пике и Жорди Алба. Мястото си от стартовата единайсеторка отстъпиха Фирпо и Лангле.

Домакините наложиха по-агресивно темпо в началото на мача. „Кралския клуб“ направи няколко добри атаки, най-вече от левия фланг, и до 6-тата минута вече имаше три корнера. В 10-тата минута арбитърът Матеу Лаос показа първия жълт картон в срещата. Получи го Винисиус Жуниор, който наруши правилата срещу откъсващия се Нелсон Семедо. В 14-тата минута високата преса на „белите“ даде резултат и те отнеха топката от Серхио Бускетс. Получи се остро центриране, но никои от футболистите на Реал не успя да засече топката към вратата, пазена от Тер Стеген.

В 17-тата минута Гризман и Френки де Йонг размениха двойно подаване, но французинът бе спрян, от сънародника си Варан, в наказателното поле.

4 минути по-късно Реал направи мълниеносна контраатака . Иско намери Марсело на лявото крило, който обаче не успя да подаде към свой съотборник. В същата минута Барса създаде много добро положение. Меси намери Жорди Алба, който пусна към непокрития в наказателното поле Гризман. Нападателят бе забравен абсолютно сам, но стреля над напречната греда.

След силния старт, в средата на полувремето, Реал свалиха оборотите и започнаха да действат по-прибрано. „Блаугранас“ взе инициативата и наложи познатия си стил с много подавания. В 26-тата минута Феде Валверде се включи по дясното крило и направи хубаво остро центриране. Бензема обаче не успя да стигне на време до топката.

В 30-тата минута Видал направи пас с пета към Гризман, последния подаде на Лионел Меси. Аржентинецът стреля, но Тибо Куртоа направи лесно спасяване.

В 33-тата минута Артур намери огромно пространство зад защитата на „белия балет“. Бразилецът се пребори с рамо и проби до наказателното поле. Вратарят на Реал излезе на време и успя да отбие топката с крак.

В 38-ата Серхио Бускетс направи изключителен пас към Меси. Нападателят овладя топката, но под натиска на Варан, не успя да нанесе перфектен удар и Куртоа успя да боксира.

В 41-тата минута Винисиус проби на скорост от ляво. Пред бразилеца се откриха отлични опции за продължение на атаката, но той сгреши с подаването.

Може да се каже, че по-добрите ситуации от първата част бяха пред вратата пазена от Тибо Куртоа. Реал отговори с бързи контраатаки, най-често през зоната на Винисиус, който не успяваше да намери най-доброто решение.

В 56-тата минута Иско завъртя коженото кълбо по невероятен начин. Насочи го към горния ъгъл, но тер Стеген успя да избие в гредата.

5 минути по-късно Иско стреля и с глава. Жерард Пике бе на правилното място и изчисти от гол линията.

Реал продължи да атакува и в 63-тата минута създаде нова отлична възможност. Дани Карвахал центрира меко към Карим Бензема. Французинът стигна до топката и стреля от въздуха, но над напречната греда.

В 69-тата минута Кике Сетиен изкара Видал и вкара в игра новото попълнение Мартин Брайтуайт. Няколко минути по-късно датчанинът изскочи на чиста голова ситуация, стреля, но защитник на Реал отрази удара му.

В 71-тата минута Реал Мадрид откри резултата. Брайтуайт не се ориентира добре и забрави да покрие Винисиус, като го остави сам в наказателното поле. Бразилецът стреля, топката рикошира в Пике и заблуди вратаря. 1 на 0 за „белите“.

В 79-тата минута Иско отстъпи мястото си на Лука Модрич.

В 81-та Сетиен извърши двойна смяна, пускайки Ансу Фати и Иван Ракитич.

Две минути по-късно Меси центрира. Пике се освободи от защитник на Реал, но ударът му с глава бе неточен.

В 90-тата минута Мариано сложи точка на спора, след отлична контраатака.