Реал Мадрид поддържа редовен контакт с Ерлинг Холанд
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Белият балет" ще даде приоритет на привличането на норвежкия голаджия през следващата година

Норвежкият нападател Ерлинг Холанд е обект на интерес от Реал Мадрид, пишат в Испания. “Лос бланкос” гледат на машината за голове на Манчестър Сити като своя приоритетна цел за летния трансферен прозорец през 2024 г. Освен това от “Сантяго Бернабеу” са в редовен контакт с норвежкия национал.

23-годишният играч стана известен по време на краткия си период с Ред Бул Залцбург, преди да направи трансфер в Борусия Дортмунд. Той бележеше почти гол на мач в 89 мача на “Сигнал Идуна Парк”, като същевременно направи 23 асистенции.

Шампионът на Висшата лига Манчестър Сити го привлече миналата година, задействайки освобождаващата му клауза. И този трансфер направи чудеса, като норвежкият национал бележеше гол след гол на Етихад в дебютната си кампания. Той изигра водеща роля, тъй като Манчестър Сити спечели требъл през сезон 2022/23.

Докато нивата на представяне на Холанд са спаднали леко през този сезон, той все още има отличен резултат от 19 гола и пет асистенции в 22 двубоя във всички състезания досега. Междувременно Ерлинг Холанд е на радара на всеки голям клуб от много години, като Реал Мадрид има желание да го привлече следващото лято.

Бившият нападател на Борусия Дортмунд e трансферна цел на Реал Мадрид от дълго време, като Лос Бланкос смятат, че е чудесна алтернатива на Килиан Мбапе. Предвид последните информации, които твърдят, че Реал Мадрид няма да преследва подписа на Мбапе през следващата година, името на Холанд е в челото на списъка с трансфенри желания на “Бернабеу”.