Реал Мадрид прави трансферен удар с португалски защитник
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Испанският вестник AS съобщава, че Гонсало Инасио е на радара на Реал Мадрид от няколко месеца, но сега те са решили да направят важна крачка, за да го привлекат

Според информация на испанското издание AS, защитникът на Спортинг Лисабон – Гонсало Инасио, е близо до трансфер в Реал Мадрид. “Лос бланкос” се стремят да подсилят центъра на защитата през януарския трансферен прозорец. И те са готови да победят Ливърпул и Манчестър Юнайтед в битката за португалския централен защитник, чиято цена е 60 милиона евро.

Инасио е смятан за един от най-добрите млади таланти в Европа и привлече интерес от някои от най-големите клубове, а неговите агенти в Италия, Испания и Англия разговарят с потенциални клубове в опит да го убедят да направи трансфер през предстоящия трансферен прозорец.

Ливърпул и Манчестър Юнайтед също имаха интерес към португалския защитник, поради което Реал Мадрид се опитва да приключи сделката през следващия трансферен прозорец.

22-годишният португалец е известен с умението си да спира подаванията на съперниците и да блокира ударите към вратата. Инасио има освобождаваща клауза в договора си със Спортинг Лисабон на стойност 60 милиона евро. Младежът вече има цели 135 срещи за Спортинг Лисабон, записвайки 11 гола и осем асистенции.