google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Реал Мадрид спечели домакинството си на Валенсия от 29-ия кръг на “Примера Дивисион” с резултат 3:0. Попаденията за “белият балет” отбелязаха Карим Бензема на два пъти и Марко Асенсио през второто полувреме на срещата.

Старши-треньорът на “белия балет” Зинедин Зидан заложи на Тибо Куртоа на вратата, а пред него стартираха Менди, Рамос, Варан и Карвахал. В средата на терена за домакините действаха Лука Модрич, Каземиро и Тони Кроос. Нападението на тима бе водено от Еден Азар, Федерико Валверде и Карим Бензема. На пейката останаха младоците Винисиус и Родриго, както и Марко Асенсио, който за първи път бе в групата на отбора този сезон, след като лекуваше тежка контузия.

Наставникът на Валенсия Алберт Селадес се довери на Яспер Силесен на вратата, а в защита карето бе Вас, Гийямон, Мангала и Хосе Гая. Партньори в средата на терена както обикновено бяха Дани Парехо и Кондогбия. По крилата за “прилепите” действаха Торес и Солер, а дуото в нападение бе Родриго и Макси Гомес.

Реал започна по-добре мача и създаде първата възможност за гол в 4-ата минута, когато Каземиро стреля точно, но Силесен не демонстрира колебание и спаси. В 11-ата минута Тони Кроос шутира опасно и отново Силесен трябваше да се намесва. Малко след това Азар получи отличен извеждащ пас и остана сам срещу холандския страж на гостите, но не успя да се разпише.

В 14-ата минута Валенсия имаше шанс да открие резултата след добра контраатака. Родриго получи страхотен пас и ударът му бе много добър, но топката срещна гредата. Реал отговори на съперника чрез шут на Каземиро в 17-ата минута, който не представляваше проблем за Силесен.

В 21-вата минута гостите от “Местая” вкараха попадение, но след намеса на ВАР голът бе отменен. Родриго си помисли, че е открил резултата, след което последва дълъг анализ на ситуацията и попадението не бе зачетено поради причината, че Макси Гомес и влияел на играта при атаката, а е бил в положение на засада.

Минутки по-късно Дани Карвахал имаше отличен шанс да открие резултата, но Силесен направи ново добро спасяване. Минута преди края на първото полувреме пък Тибо Куртоа се намеси решително при шут на Жофри Кондогбия. Малко след това Еден Азар пробва да открие резултата, ала Яспер Силесен не позволи това да се случи.

Дванадесет минути след началото на второто полувреме Федерико Валверде най-после се изяви, след като бе получил шанс като титуляр в състава на “белия балет”. Халфът стреля по земя мощно, но Силесен не допусна попадение. Натискът на Реал Мадрид даде резултат и в 61-вата минута домакините поведоха. Еден Азар комбинира с Карим Бензема и френският нападател не сбърка сам срещу вратаря за 1:0.

Реал Мадрид продължи да бъде по-силният отбор и в 74-ата минута вкара втори гол. Ферлан Менди се включи в атака и асистира за резервата Марко Асенсио, който удвои аванса на “белия балет” – 2:0. Асенсио се нуждаеше само от 10-на секунди, за да реализира попадение, след като замени Валверде. Това бе и първи двубой за испанския национал след почти година отсъствие от терена.

В 85-ата минута Тони Кроос бе близо до отбеляване на трети гол за домакините, но Яспер Силесен успя да избие в корнер. Секунди след това “Кралският клуб” направи аванса си класически. Асенсио направи перфектно центриране за Бензема и французинът отбеляза втория си гол в мача – 3:0.

В 89-ата минута Кангин Лий от състава на гостите бе изгонен с директен червен картон за грубо нарушение. 19-годишният футболист на Валенсия се бе появил на терена 13 минути по-рано на мястото на Родриго, но не успя да завърши двубоя. Отдавна бе ясно, че “прилепите” доиграват мача, а и с този червен картон те трябва да са радостни, че не допуснаха и четвърти гол.

С тази си победа отборът на Реал Мадрид събра 62 точки след 29 изиграни мача и изостава с 2 пункта от лидера Барселона. Тимът на Валенсия пък остана на 8-ото място с 43 точки като е на 6 пункта от зона Шампионска лига.