Реал Мадрид се интересува от аржентински талант
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Белият балет" с интерес към Джанлука Престиани от Велес Сарсфийлд

Според информация на испанското издание Fichajes, младият аржентински талант Джанлука Престиани е обект на интерес от Реал Мадрид. “Белият балет” искат да продължат своята политика на инвестиране в млади таланти. 17-годишният Престиани от Велес Сарсфийлд е поредният вундеркинд, появил се на техния радар.

Джанлука Престиани е последният в дългия списък от аржентински таланти, появили се през последните няколко години. 17-годишният младеж се издигна в йерархията на Велес Сарсфийлд – клуб, който има тенденция да създава страхотни таланти. И той проби в състава на първия отбор като 16-годишен през май 2022 г., а през този сезон има 3 гола в 31 срещи във всички турнири.

Престиани играе на дясното крило, но може да се подвизава и в ляво на нападението. Прогресът на футболиста за първи път привлече вниманието на клубове от висок ранг миналата година, като Барселона прояви интерес към него. Но младото крило сега е трансферна цел на Реал Мадрид, като клубът продължава да следи развитието му.

Реал Мадрид подписа единствено с нападателя Хоселу, за да подсили офанзивната си мощ през миналото лято. Като се има предвид, че загубиха множество играчи в атака, решението им да не инвестират това лято може да им навреди. Редно е Реал Мадрид да инвестира в млад нападател в летния трансферен прозорец на 2024 г. и Престиани, който вече ще е навършил 18 години следващото лято, е една от целите им.