Реал Мадрид се интересува от нападател на уругвайския Ливърпул
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Белият балет" следи прогреса на 20-годишния южноамерикански нападател Лусиано Родригес

Според твърденията на медията Fichajes, нападателят Лусиано Родригес е обект на интерес от страна на Реал Мадрид. Испанските гиганти непрекъснато претърсват пазара за обещаващи млади таланти  в Южна Америка. И 20-годишният нападател на Ливърпул Монтевидео се появи на радара им.

Лусиано Родригес Росалес е един от най-добрите млади играчи в Южна Америка. Уругвайският нападател представляваше отборите на Бела Виста и Прогресо по време на младежката си кариера, преди да пробие в първия отбор на последния тим. Но той стана още по-известен, след като се присъедини към Ливърпул Монтевидео по-рано тази година.

20-годишният играч е централен нападател като има три гола и три асистенции в 21 мача досега за Ливърпул Монтевидео. Но въпреки че не е твърде продуктивен, прогресът на младежа привлече вниманието на Реал Мадрид. “Белият балет” взеха доста играчи от Латинска Америка, които превърнаха в основни фигури. Винисиус Жуниор, Федерико Валверде и Родриго Гоес са три успешни трансфера на Реал Мадрид от тази част на света.

Междувременно Ендрик ще пристигне от Палмейрас през летния трансферен прозорец на 2024 г. Но испанските гиганти не почиват на лаврите си и продължават да нахлуват на пазара в Южна Америка. Така Лусиано Родригес се очертава като трансферна цел за Реал Мадрид. 20-годишният футболист вероятно ще започне като резервен вариант в първия отбор на Реал Мадрид, ако премине на “Бернабеу”.