Реал Мадрид се прицели в пореден бразилец – защитник от Зенит
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Белият балет" следи 20-годишния бразилски бранител Робърт Ренан

Според информация на испанското издание AS, защитникът Робърт Ренан е обект на интерес от Реал Мадрид. “Лос меренгес” претърсват пазара за централни защитници и искат да се подсиялт в тази зона през януарския трансферен прозорец . Така 20-годишният защитник на Зенит Санкт Петербург се очертава като трансферна цел за тях.

Робърт Ренан е един от най-добрите млади защитници в света. Бразилският футболист премина през академиите на Гремио и Коринтианс, преди да пробие в първя тим на последния клуб. Но престоят му в Коринтианс не продължи дълго, като Зенит Санкт Петербург го привлече през януари 2023 г.

20-годишният футболист има 18 мача за руския клуб. Той се появи на радара на няколко големи клуба, включително Реал Мадрид. Испанските гиганти загубиха двама основни централни защитници заради дълготрайни контузии в коляното, като Давид Алаба е последният в лазарета. Реал Мадрид не е в идеална ситуация в зоната на центъра на защитата, то мисли за трансфери в отбрана през януари.

Медията AS твърди, че Реал ще предпочете да взеем Робърт Ренан под наем. Но не е ясно дали Зенит ще даде зелена светлина на такава сделка през януари. Така че ще бъде интересно да видим дали Ренан ще се присъедини към “Кралския клуб” под наем следващия месец.