google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Реал Мадрид се интересува от полузащитника на Сасуоло Мануел Локатели, който също е трансферна цел на Ювентус

Испанският шампион Реал Мадрид е готов да съперничи на Ювентус в надпреварата за подписа на халфа Мануел Локатели от Сасуоло, пише Calciomercato.

23-годишният футболист премина през младежките формации на Аталанта и Милан и записа близо 60 мача за “рооснерите”, преди да премине в Сасуоло през 2018 г., първоначално под наем, преди да направи постоянен трансфер  през 2019 г. Откакто се присъедини към Сасуоло, Локатели участва 86 пъти, като вкара пет гола и записа десет асистнеции. Един от редовните играчи в титлярния състав, прогресът на Локатели след преминаването в Сасуоло от Милано бе забелязано от шампиона на Италия – Ювентус.

Сега обаче „бианконерите“ могат да бъдат изправени пред силна конкуренция в лицето на Реал Мадрид в преследването на италианския халф. Лос Бланкос търсят подкрепления в полузащитата, тъй като Лука Модрич е в залеза на кариерата си, докато Тони Кроос също не е първа младост. Освен това липсата на алтернатива на Каземиро в състава в момента е нещо, с което настоящите испански шампиони искат да се справят през следващото лято.

Реал Мадрид бе свързан с перуанския национал Ренато Тапия наскоро. Сега обаче Локатели се очертава като добра възможност за укрепването на халфовата линия на “белия балет” за сезон 2021/22. В статията на Calciomercato се добавя, че освен Локатели, Реал Мадрид следи Едуардо Камавинга от Рен, заедно с полузащитника на Борусия Монхенгладбах Флориан Нойхаус.