Реал Мадрид следи нападател на Байер Леверкузен
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Виктор Бонифейс е сред трансферните цели на "Кралския клуб"

Според информация на испанската медия Defensa Central,  нападателят Виктор Бонифейс е на радара на испанския гранд Реал Мадрид. “Лос бланкос” имат няколко трансферни цели от Байер Леверкузен, включително мениджъра на клуба Шаби Алонсо. На “Бернабеу” следят ситуацията и прогреса на Бонифейс и още двама играчи на “аспирините”.

Виктор Бонифейс прекарва по-голямата част от юношерските си години в родината си Нигерия и там започва пътя си в професионалния футбол. Първият му трансфер в Европа бе в Бодьо/Глимт, където прекара три години, преди да пристигне в Сейнт Жилоа през август 2022 г. И нигерийският нападател се наслади на отличен дебютен сезон в белгийския клуб.

Престоят на Бонифейс в Юнион Сейнт Жилоа продължи само един сезон, след като той се премести в Бундеслигата миналото лято. Байер Леверкузен си осигури услугите му в сделка на стойност малко над 20 милиона евро. И 22-годишният футболист се справя добре на “БайАрена”, като вече е допринесъл за 11 гола в осем мача.

Нападателят е във форма и е записал осем гола и три асистенции в осем мача досега в Леверкузен. Прогресът на Бонифейс бе забелязан от грандовете в Европа, включително и тима на Реал Мадрид. “Лос бланкос” претърсват пазара за нападател преди летния трансферен прозорец през 2024 г. Реал Мадрид ще даде приоритет на трансфера на Килиан Мбапе през следващата година, но има опасения, че френският национал ще подпише нов договор с Пари Сен Жермен и затова следи отблизо и други футболисти.