Реал Мадрид ще жертва Себайос, за да вземе Пау Торес от Виляреал
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Белият балет" ще направи всичко възможо да привлече испанския централен защитник Пау Торес

Според информация в испанските медии, Виляреал е поискал от Реал Мадрид да включи полузащитника Дани Себайос като част от сделка, при която настоящият шампион на Ла Лига да подпише с Пау Торес.

Реал Мадрид търси нов централен защитник за дългосрочен заместник на капитана на клуба Серхио Рамос. Защитникът е на 34 години и в последната година от договора си. И на фона на разговори за потенциален трансфер в шампиона на Лига 1 Пари Сен Жермен, “лос Бланкос” търси нов защитник.

Редица играчи са свързани с преминаване на Бернабеу, но Торес е човек, който изглежда е на челна позиция в списъка на Реал Мадрид. 23-годишният футболист се утвърди като един от най-добрите млади централни защитници в Ла Лига през изминалата година и половина, като вече стана титуляр в испанския национален отбор.

До момента Торес има 45 мача за “жълтата подводница”, 11 от които през този сезон. Тъй като Реал Мадрид се интересува сериозно от испанеца, се твърди, че той има освобождаваща лауза на стойност 50 милиона евро в договора си с Виляреал. И според информациите, Реал Мадрид може да го привлече срещу по-малка сума, ако включи в сделката полузащитника Дани Себайос.

24-годишният Себайос премина през редиците на Реал Бетис и проби в първия отбор, преди Реал Мадрид да го закупи през лятото на 2017. Испанският полузащитник обаче така и не успя да се наложи като титуляр на “Бернабеу” и в резултат на това в крайна сметка се присъедини към Арсенал под наем през 2019 г. Дани Себайос имаше сравнително успешен период на стадион “Емиратс” и тимът на Микел Артета отново го привлече под наем през това лято.

Унай Емери е този, който доведе Себайос в Арсенал миналата година и сега, когато той отговаря за Виляреал,  се надява отново да привлече с 24-годишния футболист, ако Реал Мадрид иска да вземе Пау Торес. Също така има възможност Реал Мадрид да включи Хесус Вайехо и Рейниер като част от сделката за Торес следващото лято, макар и под наем, въз основа на това как Такефуса Кубо се справи на “Ел Мадригал”.