Реал Мадрид установи контакт за привличането на Естевао
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Естевао е свързван с напускане на Палмейрас, като "белият балет" е кандидат за подписа му

Информация на медията Mundo Deportivo твърди, че Реал Мадрид вече са се свързали с Естевао Уилиан от Палмейрас. Бразилският мега талант има освобождаваща клауза от 60 милиона евро в договора си, а Лос Бланкос ще се изправят срещу конкуренция от големия съперник Барселона за подписа на таланта. Клубовете от Висшата лига Челси и Манчестър Юнайтед също са заинтересовани от 16-годишното крило на Палмейрас.

Естевао е високо ценен в Южна Америка и има светло бъдеще пред себе си. Възможността да се присъедини към един от най-големите клубове в света може да бъде трудна за отказване и младежът вероятно ще бъде изкушен, ако има конкретно предложение за правата му.

Отборите на Реал Мадрид и Барселона имат доказан опит, когато става въпрос за развиване на талантливи млади играчи и превръщането им в утвърдени звезди в първия отбор. 16-годишният бразилски футболист със сигурност ще си представи шансовете си да разгърне потенциала си с преминаване в някой от двата испански клуба.

Съобщената желна цена от 60 милиона евро би трябвало да е достъпна за клуб като Реал Мадрид. Испанските гиганти пожънаха големи успехи от инвестирането в талантливи южноамерикански играчи през последните сезони и те ще се надяват, че Естевао може да се развие в играч от най-висока класа и за тях, ако трансферът се осъществи.

Треньори от най-висока класа като Карло Анчелоти, Шави Ернандес, Маурисио Почетино и Ерик тен Хаг биха могли да играят гляма роля в развитието на Естевао и да помогнат на бразилския младеж да реализира огромния си потенциал през следващите сезони.